Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВНе е този начинът да се справим с

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър БТВНе е този начинът да се справим с
Коментари Харесай

Мангъров: Болните от Ковид да пият много течности, иначе идват в болницата сухи като стафиди

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър БТВ

" Не е този методът да се оправим с пандемията. Ние можем да се затворим компактно, да се заключим, да стоим месец, два, три - колкото издържим. И сега, в който се отворим, всичко стартира изначало ", разяснява болестта доцент Мангъров пред водещата Цветанка Ризова по БТВ. 

" В болничното заведение има хора, които са удовлетворени, че ме виждат. Никой не споделя, че недооценявам Ковид и няма да го изцелявам. Просто хората търсят помощ и остават удовлетворени. Там лежат хора, които са заболели със задух и се нуждаят от кислород. Но в случай че създадем едно пресяване, най-малко по моите критерии, тези, които имат потребност да са в болница, са не повече от 30-тина души. Другите са там от боязън. Защото се насаждаше, че човек с Ковид се чака да загине. Те имат признаци, само че в случай че имаше някой, който да ги преглежда и окуражава, те биха си стояли у дома. 

При Ковида острата фаза е сред 13 и 15 дни - 3 пъти по-дълго от останалите вируси. Човек и да пие антибиотици, температурата му не спада, а това е обикновено. Прави си фотография и се вижда вирусно засягане на белия дроб. Това не се лекува с антиблиотици. На него му се споделя, че има двойна бронхопневмония и го вземат в болница и му поставят венозно антибиотици. Единствения смисъл е да се влезе, с цел да му се дава О2 и по-добре да не се интубира, в случай че е допустимо. 

За момента няма дефинирано лекуване на Ковида. Има софтуерно време, което би трябвало да мине, болният да се хидратира. Повечето, които идват в болница, идват сухи като стафиди. Трябва да се изясни на хората какво да чакат. Да се взема нещо, което да понижава способността на кръвта да се съсирва - аспирин или антистенокардин. Може и аналгин или парацетамол, с цел да се спи умерено и да няма болки. Болният не трябва да си сваля високата температура. Тя е защитна реакция за битка с инфекцията. Вирусът безусловно се сварява от нея... ", обясни медикът.   

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР